Pages: [1]   Go Down
Send this topic | Print
Author Topic: [Polish] Skąd dowiedzieliście się o 110MB.COM?  (Read 11023 times)
ufdnh
Member
*

« on: August 12, 2007, 09:29:18 PM »

Witajcie.

Pytanie, jak w temacie. W jaki sposób trafiliście na ten hosting i jak go oceniacie?
Zacznę od siebie:
Na 110mb trafiłem przez kolegę, który tutaj umieścił swoją stronę. Ja więc skróciłem adres do najwyższej domeny i poznałem zalety tego hostingu. Później wystarczyło poczekać 2 tygodnie na otwarcie rejestracji i oto jestem Smiley.
Moja ocena: niesamowity. Tyle miejsca, tyle przepustowości. A najlepsze: że za darmo. I bez głupich doklejek reklamowych.
To tyle ja, czekam na waszą opinię. (Przy okazji zobaczę, ile jest na tym forum aktywnych Polaków Smiley ).

Pozdrawiam.
Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #1 on: August 16, 2007, 05:25:31 AM »

Heh... zbyt rzadko zaglądam do tej sekcji. Wink Jedynie część techniczną i co najwyżej rozmowy o wszystkim i prezentacje swoich stron. Smiley

Ja na 110mb.com trafiłem wyszukując darmowe hostingi *bez reklam* w Google - trafiłem na free-webhosts.com - katalog z hostingami i sprawdzając kilka czy kilkanaście trafiłem na 110mb i się zadomowiłem.

Jestem tu już prawie rok, bo od 8 września 2006, przeszedłem etapy zmian paneli sterowania, najróżniejszych problemów, wzlotów i potknięć tego hostingu i po wielu wcześniejszych problemach teraz hosting staje się tym czym jest teraz - bardzo stabilnym, stabilniejszym niż tanie płatne, oferującym bardzo dużo, więcej niż tanie płatne, hostingiem. Mam na swoich kontach powłączane fsockopen i oczywiście bazy danych MySQL, bez których teraz bym się nie obszedł, dlatego cieszę się, że jestem tu od tak dawna, prawie od początków, bo - można powiedzieć - jako "stary członek" mam fory. Wink Bardzo, bardzo dobry hosting. Smiley

matrixik
Member
*

« Reply #2 on: November 10, 2007, 11:44:39 PM »

Czy na tym hostingu są kasowane konta po jakimś czasie gdy się nikt na konto nie loguje (np. 2-3 miesiące)??

I am who I am.
Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #3 on: November 11, 2007, 04:29:23 AM »

Wirtualny klub snookerowy Free Ball Forum klubu snookerowego Free Ball Klub Free Ball - ogłoszenia Klub Free Ball - gry Piłkarzyki, futbol stołowy, foosball Foosball, table football, table soccer Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie Emerald Lake in Stettin, Poland
Tak. Zgodnie z obecnymi warunkami użytkowania http://www.110mb.com/agreement.html są kasowane jeśli nie zalogujesz się do panelu sterowania przez 150 dni. Z tego co zauważyłem, na kilka dni przed upływem tego okresu użytkownicy otrzymują mail ostrzegający o tym. Ale wystarczy zalogować się raz na jakiś czas w panelu sterowania i już. Smiley

Ale proszę zakładać nowy temat, nie pisać postu w nie pasującym temacie dotyczącym czego innego. Smiley

« Last Edit: April 21, 2009, 05:38:48 AM by Piotr GRD » Logged

matrixik
Member
*

« Reply #4 on: November 12, 2007, 03:01:33 AM »

Dziękuję za odpowiedź, następnym razem się poprawię i założę nowy temat.

I am who I am.
Ferago
Member
*

« Reply #5 on: December 24, 2007, 10:23:33 PM »

Witam, trafiłem tutaj z list top usług hostingowych. W prawdzie zapłąciłem pewnej firmie hostingowej Global Internet Solutions ( GIS ) za ich hosting ale okazało się że mnie oszukali jak wiele innych osób Sad płacisz i na tym koniec, firma nie kontaktuje się z tobą i nie odpisuje na maile...

Korzystając z okazji zapytam, mam problem. Chce zainstalowac skrypt osTube i pojawia sie komunikat:

Before the installer can start, you have to make sure the following settings are applied to directories and files. The webserver must have write access to certain files and folders.

To set the chmod as safe as possible, login to your ostube installation by secure shell; (for example cd /var/www/html).

Lets assume that osTube is unpacked in directory "ostube". If you changed this, replace "ostube" with the directory name you used.
If you are using Apache version 1.x (and only then!) first use these commands:
"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">usermod -g apache -G users apache
By using this command the webserver Apache is added to group users.

If you run Apache version 1.x, run this command:
"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chgrp -R users ostube

If you run Apache2 (default webserver in most modern linux distros) run his command:
"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chgrp -R www-data ostube
By running this command we change the ownership of the osTube-Portal-Folder and all the subfolders and files recursive to group users (on Apache 1.x) or to group www-data (on Apache2).

"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chmod 775 ostube
Here we give group users and therefore the webserver Apache has rights to write into the osTube-Portal-Folders.

"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chmod 775 ostube/includes
Now also do this for config file includes/config.php, because the installer has to save the database information here. After the installation is done it will be set to chmod 666.

"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chmod -R 775 ostube/media
This folder and the subfolders are used to store media and all kinds of custom data. Here the webserver needs write access also. Please dont miss -R in the command, because this applies the write rights to all subfolders also.

"background:#AAAAAA;font-family:courier;font-size:14px;">chmod 777 ostube/templates_c
In this directory the cache files are stores. We need write access here too.

Kilka chmodów zmieniłem ale nie wiem co z resztą, pomóżcie.

Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #6 on: December 24, 2007, 11:04:13 PM »

Dobrze by było, abyś cały fragment o osTube wydzielił do osobnego tematu, bo nie pomogę Ci niestety osobiście. Zrób to proszę, wtedy znajdujący się tutaj fachowcy Ci pomogą.

ALE jest jedna ważna rzecz - na 110mb.com nie wolno Ci tworzyć "składowiska plików", czyli między innymi takich stron jak imageshack czy youtube, gdzie użytkownicy mogliby wgrywać swoje pliki - byłoby to wówczas głównie składowisko tych plików, a nie funkcjonująca strona. Wszelkie pliki, które chcesz mieć dostępne na swojej stronie na 110mb.com (audio, wideo, duże ilości zdjęć itp.) powinieneś mieć na innych serwerach, które do tego są przeznaczone (jak właśnie photobucket, imageshack itd.)

Nie mogę się doczytać czy ten skrypt wymaga bazy danych MySQL - to płatne jednorazowo rozszerzenie do konta na 110mb.com
GDLib - jest
nie mam pojęcia co to jest php-cli, mencoder, flvtool2 - nie wiem czy to jest zainstalowane na 110mb.com

W każdym bądź razie - jeśli chcesz więcej fachowej pomocy - wydziel to o osTube (nadając odpowiedni tytuł np. "[Polish] problems with osTube / problemy z osTube") do osobnego tematu.

Ferago
Member
*

« Reply #7 on: December 25, 2007, 04:24:37 AM »

ALE jest jedna ważna rzecz - na 110mb.com nie wolno Ci tworzyć "składowiska plików", czyli między innymi takich stron jak imageshack czy youtube, gdzie użytkownicy mogliby wgrywać swoje pliki - byłoby to wówczas głównie składowisko tych plików, a nie funkcjonująca strona. Wszelkie pliki, które chcesz mieć dostępne na swojej stronie na 110mb.com (audio, wideo, duże ilości zdjęć itp.) powinieneś mieć na innych serwerach, które do tego są przeznaczone (jak właśnie photobucket, imageshack itd.)

Tak ale każde zdjęcie czy film będzie widoczny na mojej stronie, jako jej element.
Ferago
Member
*

« Reply #8 on: December 25, 2007, 04:35:41 AM »

A moglbys sie dowiedziec czy w przypadku gdy wykupie usluge hostingowa bede mogl uruchomic taki skrypt i swobodnie z niego korzystac ?
Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #9 on: December 25, 2007, 07:00:19 AM »

Kontynuujmy tutaj:
http://www.110mb.com/forum/polish-problemy-z-ostube-problems-with-ostube-t24638.0.html
Uzyskamy lepszą pomoc, większy odzew w odpowiednio zatytułowanym temacie.

JereManU
Member
*

« Reply #10 on: January 06, 2008, 05:47:15 AM »

Ja o 110mb.com dowiedziałem się z Komputer Świata Eksperta, a dokładniej z pokazywanego tak screena strony http://www.absolutely-free-hosting.com/, który ukazywał w jednaj rubryce wstępną ofertę serwisu 110mb.com.
Bardzo się zdziwiłem patrząc na całą specyfikację darmowej oferty hostingowej, i od razu skorzystałem.

Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #11 on: January 06, 2008, 06:53:44 AM »

Witaj na 110mb.com, JereManU Smiley
Naprawdę dobry hosting, choć żałować mogą Ci, którzy dowiadują się o nim dopiero tak późno, a nie wtedy gdy powstawał i zaczynał (choć nie bez bólu i problemów) powstawać. Smiley

communicom
Member
*

« Reply #12 on: January 21, 2009, 07:07:47 PM »

Ja już wiedziałem o tym hostingu z 2 lata. Nie wiem czemu, ale dopiero teraz zauważyłem, że nie ma takich ograniczeń jak inne serwery (np. cba.pl), i postanowiłem się zarejestrować  afro.

Bene facit, qui ex aliorum erroribus sibi exemplum sumit.
tarnawa
Member
*

« Reply #13 on: April 24, 2009, 10:02:46 PM »

Witam znajomych i nieznajomych Smiley
w zwiazku z wydarzeniami ubieglego tygodnia cos dzis mi nakazuje popisac nieco  - jak tu trafilem ?
Chcac sie uwolnic od darmowego hostingu we Francji
(free.fr - powod: uwazalem go za nie dosc dobry plus trudnosci z promowaniem stron w wyszukiwarkach)
poszukalem w Google amerykanskioch hostingow bez reklam ...oferta 110mb wygladala bajkowo, wiec siup i jestem od kilku tygodni ...

W internecie z zasady nie place za nic - karta bankowa wylacznie dla bankomatow  - niepotrzebne mi domeny, hostingi z prawdziwego zdarzenia itd. itp.
110mb jest gratis - ok, nawet mi sie tu spodobalo ...ale male rozczarowanie juz po kilku dniach, bo wstepna reklama "darmowy" hosting nie obejmuje tu MySQL ...a server jest w Canadzie i dodatkowo strasznie zapultany Wink .

I zeby dlugo sie nie rozwodzic: BOX16 !!!

Zdazylem sie niestety zaangazowac w référencement-promowaniem strony w wyszukiwarkach ...strony z free.fr trzymam od 2003 i nie padlo mi to wiecej jak raz na kilka godzin - przez 6lat !

Mam tam i mysql gratis
- a dzis przenioslem tam blog i przez FTP trwalo to doslownie 10minut, dodatkowo z chmod (tutaj mozolilem z dwie godziny i kilka nastepnych poprawialem plikom prawa chmod)

Mam nadzieje, ze problemy boxu16 kiedys sie skoncza - nie lubie ciaglych przenosin i z checia zostalbym tu z Wami ...ze wzgledu na mila spolecznosc i fajne relacje na tym miedzynarodowym forum.

No, czasem mozna sie z niektorymi wypowiedziami nie zgadzac Wink .

Czytalem wczoraj na ogolnym forum kilka wypowiedzi w stylu "zamknij dzioba, bo ten hosting jest darmowy !!!" - ze darmowy kazdy wie, co nie znaczy, ze nie nalezy pytac czemu tak kiepsko dziala - kazdy z nas kladzie jakies tam nadzieje w stronie umieszczonej na serverze - jedni robia tu swoje portfolio (i przez tydzien wpadki boxu16 nie moga znalezc pracy Wink inni promuja adres w wyszukiwarkach i nawet ci ktorym wlasna strona zwisa tez chca ja czasem obejrzec Wink ...

pozdrawiam

Two beers, or not two beers, here is the question…
Piotr GRD
Honoured 110MB Member
Official 110mb Guru

« Reply #14 on: April 25, 2009, 07:30:30 AM »

To był bardzo dobry darmowy hosting.
I nadal jest - dla osób posiadających konta na serwerach 4/10, 5, 9, 12.
Od stycznia zaczęły się pewne problemy z 11 (i strona główna / forum w jednym), wiec trzeba postawić znak zapytania mały.
13,14,15 uznam za dobre jeśli stabilne będą przez kilka miesięcy - na to się zapowiada, że chyba będą.
16... może za czas jakiś też, póki co pozostawmy bez komentarza.

17... od 18 lutego tego roku 110mb jako darmowego hostingu już polecić nie mogę ze względu na zmianę tego co oferuje.

W czym 110mb jest (był i jest w części serwerów) lepszy od innych darmowych hostingów:
- w prędkości serwowania danych (mam porównanie jak szybko strony są serwowane np. z box4 a z innego hostingu jakiego używam od niedawna do niektórych celów);
- w teoretycznie nieograniczonym a w praktyce bardzo wysokim limicie wykorzystania zasobów serwera - na wielu hostingach jest liczone użycie procesora, więc o dużych aktywnych stronach można tam zapomnieć;
- jeśli ktoś już ma tu MySQL, to faktycznie jest szybkie (poza box9 ostatnio) i też teoretycznie nieograniczone, a w praktyce z wysokim limitem - na wielu hostingach są różne limity, np. ilość zapytań na godzinę lub ograniczona quota itp. co również nie pozwala na większe i aktywniejsze strony;
- jest tu wspaniała społeczność, choć to już nie to co rok czy dwa lata temu, ale i tak o niebo lepiej niż gdzie indziej.

Ale... główny admin tutaj, Andre, chyba się w miarę rozrastania się hostingu i co za tym idzie narastania ilości problemów w pewnym momencie "wypalił". Nie jest sam, ma całą firmę gdzieś tam na zapleczu, ale mimo wszystko na nim skupia się większość spraw i... o ile na początku był pełen pozytywnego nastawienia, zaangażowania i w ogóle, o tyle teraz tego brak. Są jakieś problemy z tym czy tamtym, nawet poważne? Niechby napisał krótko, że to i tamto, że "checking, fixing" itp. - już by to wielu użytkowników uspokoiło przynajmniej.

Co do odzywek co niektórych "zamknij dzioba...", jak to pięknie ująłeś, tarnawa, no cóż, są pewne osoby, które są zaślepione "wspaniałością 110mb" i nie widzą nic innego, to raz, i dwa, że są osoby nie zdające sobie sprawy z istniejącej konkurencji również na rynku darmowych hostingów, gdzie również możliwość ponarzekania, gdzie również to jak reaguje administracja na takowe, jest znaczącą kartą we wzajemnej walce o klienta, nie wspominając już o wszystkich czysto technicznych kwestiach.

Prowadziłem tu jakiś czas temu rozmowy z różnymi - szczególnie jedną - osobami, które mają poważne pomysły jak można by ze 110mb zrobić naprawdę coś bardzo udanego, jak to było rok czy dwa lata temu. Oczywiście my nie znamy kwestii finansowych i realiów jakie speedsuccess i Andre mają przed sobą, ale od strony pewnych rozwiązań - jak rozwikłać istniejące problemy, w czym 110mb mogłoby z powodzeniem konkurować z innymi hostingami i na czym budować swoją dalszą pozycję - jest nad czym dyskutować. Brak odzewu od strony administratorów niestety. A były to poważne propozycje, nawet i konkretne oferty konkretnych osób. No cóż.

A co do tematu tego wątku... Już pisałem, że trafiłem tu dawno. A teraz to już takie hobby niejako zajrzeć tu na forum i komuś odpowiedzieć lub w czymś pomóc, jeśli potrafię.

tarnawa
Member
*

« Reply #15 on: April 25, 2009, 08:33:11 AM »

Piotr GRD,
dzieki za obszerna odpowiedz - chyba wlasnie z nadzieja na taki dialog napisalem post po polsku - na ogolnym forum musze sie obywac raczej czytaniem (nie pisze po angielsku) ...

Nie warto specjanie dlugo narzekac, bo niczego to nie zmieni - miejmy nadzieje, ze chwilowe, przejsciowe pojda rzeczywiscie w niepamiec i 110mb stanie sie serverem stabilnym.

Swoja droga moze Apache jest jednak zbyt wrazliwy na ataki ?
Sam go uzywam, ale w kwesti zabezpieczen jestem dosc zielony - zadnych zakusow nigdy nie stwierdzilem, wiec nie zaprzatam tym sobie glowy.

pozdrawiam

p.s. w kwesti adminow i spadku ich witalnosci na forum doskonale to rozumiem, sam bylem matka w dobie hubow dc++

Dopisek, 16 czerwca :
od 1 czerwca juz trzeci raz rozwalili mi blog - od co chwila pozmienianych w plikach praw chmod do zawieszania servera w trakcie tworzenia artykulow ...dostalem bialej goraczki.
Mialem zamiar zostawic prawie puste konto - jedyne strony z redirem na nowy server, ale w necie znalazlem kolejne "kwiatki" reklamowe 110mb. Wiec cale konto na smieci.

Zegnam sie z Wami,
(z tygodnia na tydzien czekalem az bedzie lepiej, ale a tym serverem jest raczej coraz gorzej (o ile to mozliwe jeszcze Wink

W gruncie rzeczy przestalo mnie to obchodzic - szkoda bylo tu zaczynac, bo promowanie strony w wyszukiwarkach bedzie sie ciagnelo jak smrod za wojskiem jeszcze ze dwa lata po wykasowaniu tego konta.

Server darmowy (bez mySQL, bo platne) z masa obostrzen i restrykcji dotyczacych rodzaju plikow na FTP, z ograniczonym czasowo PHP - z reklama wrzucana za posrednictwem cache google (starczy background-image strony i mamy zamiast obrazka tresc 403 z doskonala reklama servera 110mb - http://www.110mb.com/403.php )
Wielka tu popularnosc programow do testowania serverow, boxow, dyskow o czyms swiadczy - na dobra strone i to forum funkcjonuje na podobnej zasadzie - raz na tydzien (minimum!) rozne boxy 110mb przestaja dzialac i uzytkownicy musza sie zadowalac testami i forum ...
Dzieki tym stronom 403 404 do promocji strony osobistej podklejaja sie jakies szmatlawce - w wynikach wyszukiwarek mam za sasiada byle lacha slizgajacego sie po moich plecach ...

Dziekuje osobom z ktorymi mialem jakikolwek kontakt - serverowi 110mb.com nie dziekuje, bo niestety przezylem tu pol roku w ciaglym stresie - szkoda, ze nikt nie kusi sie by powalczyc z klamliwa reklama wstepna
« Last Edit: June 16, 2009, 08:36:23 AM by tarnawa » Logged

Two beers, or not two beers, here is the question…
Pages: [1]   Go Up
Send this topic | Print
Jump to: